Tags: 

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door prikkebeen prikkebeen 5 maanden, 1 week geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #13611

  egmekenkamp
  Bijdrager

  Beste smeden,
  ik heb recentelijk een smeedhamer gekocht. Ik ben alleen bang dat de hamer mijn betonvloer kapot slaat (deze vloer is 5cm dik) Is het mogelijk als ik de machine op een staalplaat maak, met daaronder een rubberen mat ivm trillen? Of is dat niet voldoende om het trillen tegen te gaan?
  Ik hoor het graag.
  Gr GM

 • #13633
  fvdj_actie
  fvdj_actie
  Bijdrager

  Hoi, ik ken natuurlijk het type smeedhamer niet dat je gebruikt maar mn gevoel zegt nu al dat een betonvloer van ca 5 cm dik tee weinig is on een smeedhamer op te zetten. Ik zou echt adviseren die fundering he verzwaren anders blijf je die problemen houden vrees ik. Als je die fundering niet kunt verzwaren is een stalen of houten ondervloer misschien n optie. Als je hout kiest zou ik zeggen gebruik een ruime plaat van kruislings geschroefd betonplex of iets dergelijks. Maak de plaat dan groot genoeg zodat je er tijdens het gebruik op staat. Anders breng je de smeedhamer misschien te ver omhoog.. Maar nogmaals, een zwaardere fundering is t beste. Succes!!

 • #13642
  prikkebeen
  prikkebeen
  Bijdrager

  Op Facebook loopt op dit moment eenzelfde vraag. Daar is het algemene advies de (onverharde) vloer uitgraven en een beton storten in een blok van 2x1x1 meter. Gewapend natuurlijk.
  Kijk eens op de pagina van BABA (British Artist Blacksmith Association)

  • Deze reactie is gewijzigd 5 maanden, 1 week geleden door prikkebeen prikkebeen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.