Smeden Totaal

Een passie voor Smeden

SmedenTotaal

Van oorsprong is SmedenTotaal gestart als een platform voor smeden en smeed-enthousiastelingen. Het oorspronkelijke doel was het in stand houden van het “Ambachtelijk smeden” en alle kennis die daarmee gepaard gaat.

Inmiddels is SmedenTotaal uitgegroeid tot een organisatie welke veel omvangrijker is dan we ooit hadden kunnen voorspellen. We richten ons niet langer alleen op de smeden. Naast de smid staat nu ook de klant van de smid centraal. Wij zijn ons er namelijk van bewust dat het voortbestaan van het smeed-ambacht van meer zaken afhangt dan van kennis alleen. Zo is het van groot belang dat ook het grote publiek zich bewust wordt van de mogelijkheden die de hedendaagse smid biedt. Alleen dan komen de smid en zijn ambacht goed tot hun recht.

SmedenTotaal beschikt over een eigen smederij waar, naast het reguliere smeedwerk, ook regelmatig smeedcursussen worden gegeven. Door deze mogelijkheid te bieden, hopen wij zoveel mogelijk mensen te laten proeven van dit mooie vak.

Cursus Smeden

Heeft u altijd al een willen leren smeden? Dan bent U bij Smeden Totaal op het juiste adres. Wij bieden met regelmaat smeedcursussen aan voor wie serieus aan de slag wil of voor diegene die gewoon eens iets nieuws leren wil. Kijk gerust eens op onze pagina “ Smeedcursus / Workshops” om te zien of er iets voor u tussen zit.

Workshops

Bij u op locatie  of bij ons in de werkplaats, kunt u een van onze fantastische workshops volgen. Met collega’s, vrienden of familie beleeft u een onvergetelijke dag waar u ook nog eens een leuk souvenir aan over houdt. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

De Smederij

Wanneer u voor smeedwerk kiest, kiest u over het algemeen voor een uniek stuk. Smeedwerk is handwerk en in de meeste gevallen wordt er gewerkt met één enkele of anders een zeer beperkte oplage. Dit geeft het product een meerwaarde, zeker in een tijdperk waar productiewerken hoogtij vieren. Daarnaast is het zo dat u, met Smeden Totaal kiest voor kwaliteit. Uw product wordt met zorg vervaardigd, zonder dat er enige concessies gemaakt worden op de materiaalkeuze evenals de kwaliteit van de afwerking.

In tegenstelling tot de producent van kant-en-klaar producten, laat de smid ruimte voor uw eigen inbreng. Zo kunt u vooraf met de smid bespreken wat de mogelijkheden zijn om het doel dat u voor ogen heeft te bereiken. Maar ook wanneer u zelf bepaalde zaken nog niet kunt visualiseren, kan de smid u met zijn ervaring en expertise op weg helpen..

De Smid

De website van SmedenTotaal biedt de smid een scala aan mogelijkheden. De site staat boordevol waardevolle informatie welke bijvoorbeeld kan dienen als naslagwerk of gewoon als extra verdieping. Maar ook het forum kan als instrument gebruikt worden bij het delen en vergaren van kennis en informatie.

SmedenTotaal beweegt zich actief in de actuele afzetmarkt. Dat wil zeggen dat wij altijd op zoek zijn naar werk voor de kunst- en siersmid. Op deze website leest u hier meer over.

De Smeedwinkel

In 2012 is SmedenTotaal een winkel gestart waar de smid terecht kon voor alle gereedschappen en toebehoren welke nodig zijn in de smederij. Sinds januari 2019 wordt deze winkel niet meer beheerd door SmedenTotaal zelf maar door Dick Berendsen van Berendsen Machinehandel. De Smeedwinkel kunt u echter nog steeds via onze website bereiken daar wij een nauw samenwerkingsverband hebben.