Rijkaart

Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • In antwoord op: Pers #15781
  Rijkaart
  Deelnemer

  daar had ik ook weleens naar zitten kijken. Ik ben wel benieuwd. weet niet of je een beetje in de buurt van Bodegraven woont?

  In antwoord op: aambeeld (maar dan anders) #15775
  Rijkaart
  Deelnemer

  Nou. ik moet zeggen…. dat met dat zand erin… werkt geweldig! Als je m dan ook nog op een zandzak of rubbers zet,,, helemaal goed!

  In antwoord op: Hallo, Nieuweling hier, met vragen #15774
  Rijkaart
  Deelnemer

  Ik ben daar ook mee een t stoeien geweest. Het kan zijn dat je barnder en/of je drukregelaar niet voldoende druk leveren om echt heet te worden. Daarnaast zou het inderdaad kunnen zijn dat je te weinig zuurstof hebt.

  Ik heb in mijn gasoven de boel op 0.1 mpa (1bar) staan op een 10kg tank. Dat scheelt ook. Die 5 kg tank bevroor en verloof zn druk daardoor.
  Dan ook een iets grotere lucht toevoer maar die kan ik regelen bij mijn brander. met jouw constructie moet er denk een externe blower op.

  In antwoord op: Smeedoven maken #15773
  Rijkaart
  Deelnemer

  Hoi Bram,

  ik ben net begonnen met smeden en ik speelde ook met deze gedachte. Ik heb de afweging gemaakt, wat ga ik tobben, wat kost t me, hoe veilig is t dan allemaal…. en dat weggezet tegen de kosten van een oven kopen.

  Ik heb een devil forge gekocht op ebay. Snelle levering en ik heb zojuist een welding heat weten te krijgen dus… hij doet t fantastisch!
  Alle spullen zitten erbij. Isolatie ook en dan moet je em even in elkaar zetten. Aankoppelen en gaan!

  Ik ben nu een paar dagen aan t spelen met betonijzer en t gaat prima zo! Ik ben eerlijk gezegd blij dat ik niet ben gaan bouwen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)