Co-op project updates

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #439
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder
  • #2708
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Vandaag zijn Dirk en ik naar Het Openluchtmuseum geweest. We hebben daar met twee mensen gesproken over de voortgang van ons Co-op project. Het gesprek had positieve kanten maar ook twijfelachtige kanten.
   Laat ik met het twijfelachtige beginnen.

   Waar ik enkele weken terug, aan de hand van een aantal mailtjes, de conclusie heb getrokken dat het project sowieso doorgang zou vinden, zat ik er blijkbaar toch naast. Vandaag kwamen we er achter dat eigenlijk pas aankomende dinsdag, de knoop doorgehakt zal worden. Dat was voor mij eigenlijk een kleine verassing. Zeker na deze bewoordingen: “Ik heb het net besproken en we vinden het echt een heel leuk idee; een mooi cadeau voor het museum.” Pas na vandaag bij het Olm geweest te zijn en een beetje van de bedrijfsstructuur uitgelegd gekregen te hebben, snap ik dat een dergelijke uiting geen toezegging kan zijn.

   Maar goed, ook wanneer we aankomende dinsdag te horen krijgen dat het inderdaad door zal gaan, staat alles nog aardig onder spanning. We zullen dan aan alle touwtjes moeten gaan trekken om onze smeden op 14 augustus daadwerkelijk aan het smeden te krijgen.

   Allereerst zal Dirk zijn ontwerp moeten maken en moeten presenteren. Vervolgens wordt het ontwerp door het Olm mangel gehaald om vervolgens goed of afgekeurd te worden. Dat alles kan maar zo een maand in beslag nemen. Op zich is dat nog niet zo’n groot probleem. Het wordt pas echt lastig wanneer het ontwerp een aantal keren een aanpassing nodig heeft en vervolgens steeds weer door het hele traject moet.

   Toch heb ik er nog steeds vertrouwen in dat het goed gaat.

   De mensen die aangewezen zijn om het project onder hun vleugel te nemen zijn razend enthousiast. Ze kwamen al snel met een geweldige plaats, op het grote plein, als optie. Dirk en ik vinden beiden dat het plein inderdaad wel een middelpunt gebruiken kan en dat dit een fantastische plek zou kunnen zijn voor het kunstwerk.

   Buiten dat waren ze erg onder de indruk van Dirk’s ontwerp en smeedkunsten. Ik heb de volste vertrouwen dat het portfolio boekje van Dirk ook andere twijfelaars over de streep zou kunnen trekken.

   Verder kregen we het idee dat Let (de persoon die het traject verder met ons zal doorlopen) heel goed snapt waar de knelpunten zitten en ook zeker bereid is daaraan te werken. Ik denk dat we wat dat betreft geen betere kunnen treffen. Dus al met al verwacht ik dat er een heel goede kans is dat dit project tot een goed einde komt.

   Mochten we dinsdag nu horen dat het hele verhaal bij het openlucht museum niet doorgaat, wil dat natuurlijk niet zeggen dat dit het einde betekent van het Co-op project! Enkel de locatie zal dan veranderen maar de insteek zal hetzelfde blijven.

   Duim met ons mee!

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.