korte voorstelling

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 5 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #718
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder
  • #4887
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   hej iedereen,
   Mijn naam is Jonas Sarens, ben 19 jaar en woon in Londerzeel (Belgie). Ik ben al van jongs af aan geboeid door zwaarden en na jaren van dromen heb ik me nu definitief voorgenomen om zelf mijn eigen zwaard te maken.
   Omdat ik sterk geboeid ben en studeer voor geschiedenis, ben ik al een tijdje zwaarden van verschillende culturen aan het bestuderen en tot nu toe zijn Viking zwaarden mijn topfavoriet.
   Omdat ik graag creatief bezig ben en alles graag zelf maak, zou ik ook zelf mijn smidsvuur willen maken.
   Maar hiervoor is mijn kennis nog niet groot genoeg, ik heb wel een werkplaats met laspost en dergelijke.
   Zijn er hier mensen die mij zouden kunnen bijstaan met informatie ofzo, over hoe ik hieraan best begin en is er iemand bij wie ik mijn plannen kan laten zien en beoordelen (rond zwaarden en vooral Viking zwaarden)?

  • #4888
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Hallo Jonas en welkom.
   Je hebt jezelf meteen een groot doel voor ogen genomen. Meteen beginnen met zwaarden. Ik zou je toch echt aanraden eerst een smeed-basis te ontwikkelen om door te groeien naar zwaarden. Laat je echter niet tegenhouden door deze opmerking 😉
   Maar verder: hier op de site staan al diverse zaken (zoals het zwaard van Dirk en een filmpje geplaatst door Peer). Op youtube is ook best wel wat te vinden en natuurlijk geeft “sword forging” bij de zoekmachine van je keuze ook heel wat resultaten. Heel veel succes en hou ons op de hoogte van je ontwikkelingen!

  • #4889
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Heey Jonas,

   Ik ben zelf ook geintreseerd in zwaardsmeden. Ik doe aan reenactment zwaardvechten en weet daarom ook beetje wat ze doormaken arme dingen. Ik ben al 2 jaar aan het studeren om alle informatie te verkrijgen want er komt zoveel bij kijken. ik zou als eerste een specifiek boek aanraden. “Forging your way to perfection” Dit is een boek die je meteen in simpele stappen een lichte basis geeft. De schrijver heeft hier en daar een fout of iets wat beter kan en de staalsoorten die hij gebruikt zijn veroudert.(er zijn nu betere op de markt zoals EN47) Maar het is een basis en dan weet je waar je moet beginnen. Ik ben zelf bezig om alles bij elkaar te krijgen in me werkplaatsje maar door me studie zit er nooit vaart achter.
   Hoop dat het je op weg helpt en ik kan je maar een tip geven eerst de basis leren want een goed zwaard leeft en is geen stuk gesmeed staal. En als je een smid ter inspiratie zoekt kan je Paul Binn opzoeken op het net. Deze smid staat bekend voor dat hij een van de beste zwaarden maakte. Alleen jammer dat hij nu verkeerd staal gebruikt.
   groeten en welkom op de site

  • #4892
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   bedankt voor de tips,
   wegens mijn studies ben ik ook nogal tijdsgebonden, daarom ga ik het ook een 5-7 jarenplan (of langer) noemen.
   Ik ga het traag aanpakken, deze zomer start ik met het maken van mijn smidsvuur en het verzamelen van de andere materialen. In de loop naar de zomer volgend jaar of het jaar daarna zoek ik hier en daar wat cursussen mee te doen om in het vak ingewerkt te graken en dan pas zal ik aan mijn eigen zwaar starten.
   Als mijn smidsvuur af is zal ik het op dit forum plaatsen :).

  • #4894
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   welkom op de site. ik heb zelf ooit een smidsvuurtje gebouwd met een rem trommel en wat hoek strips waar ik een tafeltje uit heb
   gemaakt. zelf vond ik het niet zijn werken. ik heb nu een gelaste vuur pot tot nu toe werkt hij prima.

Weergave van 5 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.