Smeedoven maken

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #15772
   AvatarBram.penning
   Bijdrager

   Hallo allemaal,

   Ik wil een smeedoven maken die werkt op gas. Mijn plan is om een brander die werkt op propaan gas in een soort van geïsoleerde tunnel te monteren. Ik heb al een brander besteld en heb een redelijk plan hoe ik het wil gaan maken.

   Ik loop alleen een beetje vast op het fijt dat ik geen idéé heb hoe ik het best mijn oven kan isoleren. Veel mensen zie ik plaster gebruiken, wat mij de beste oplossing lijkt. Je kon het ook met zand mengen, maar dat doet ook niet iedereen. Kunnen jullie mij vertellen hoe ik het beste dat spul kan gebruiken?

   Groet, Bram

  • #15773
   AvatarRijkaart
   Bijdrager

   Hoi Bram,

   ik ben net begonnen met smeden en ik speelde ook met deze gedachte. Ik heb de afweging gemaakt, wat ga ik tobben, wat kost t me, hoe veilig is t dan allemaal…. en dat weggezet tegen de kosten van een oven kopen.

   Ik heb een devil forge gekocht op ebay. Snelle levering en ik heb zojuist een welding heat weten te krijgen dus… hij doet t fantastisch!
   Alle spullen zitten erbij. Isolatie ook en dan moet je em even in elkaar zetten. Aankoppelen en gaan!

   Ik ben nu een paar dagen aan t spelen met betonijzer en t gaat prima zo! Ik ben eerlijk gezegd blij dat ik niet ben gaan bouwen.

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.