Syntra blaast opleiding af

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #207
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Syntra blaast opleiding af

  • #864
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   De 2 jaar durende cursus welke ik zou volgen bij Syntra, is vandaag officieel afgeblazen (na hem drie keer uitgesteld te hebben) Ze konden er niet genoeg deelnemers voor vinden. Ze bleven hangen op 6 mensen terwijl ze er minimaal 11 voor willen hebben. Waar het precies aan ligt weten ze niet maar dit is de eerste keer dat ze een smeed opleiding op deze wijze moeten afzeggen.

   Ik kan je vertellen dat ik daar persoonlijk ontzettend van baal. December vorig jaar had ik me er al voor ingeschreven en al die tijd heb ik gewacht tot het zover was (natuurlijk wel zelf aan het smeden geweest in mijn eigen smidse). Het probleem was wel dat andere opleidingen inmiddels vol zaten of al begonnen waren. Gelukkig heb ik nog een plekje kunnen vinden bij het Pieter Brueghel instituut op dinsdag middag. Dit is een 25 weken durende (cursus). Hoewel dit niet helemaal was wat ik voor ogen had (van origine is deze dinsdagmiddag niet een gestructureerde les maar meer voor mensen die gewoon een leuk stukje vrij willen smeden), ben ik wel erg blij met de begeleider Niek Eikelenboom. Een aardige vent die duidelijk weet waar hij het over heeft en bovendien toch bereid bleek met mij alle basis technieken door te gaan nemen, ondanks dat dat niet echt de bedoeling was van de dinsdag middag.

   Het is dus geen twee jarige opleiding met alles erop en eraan geworden. Maar ik ga gewoon ontzettend hard oefenen in mijn eigen smidse en maar zien wat de rest van het jaar me brengt.

  • #865
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Ik zal je even een e-mail adres geven. Dan kun je het Niek zelf vragen. Kijk zo even in jouw PM box (die vind je helemaal onderin links. Als hij groen blinkt dan heb je een nieuw bericht)

  • #968
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Dag Peer,

   ik lees net van die opleiding, die niet door ging, dat je bij Niek gaat smeden en dat je achter je eigen aambeeld flink aan de gang gaat.

   Doe vooral dat laatste, smeden leer je door het vaak te doen, de basis technieken vind je in vele boeken.
   Ik smeed al meer dan 40 jaar, heb nooit een leermeester gehad en alle technieken (incl. 3 x het wiel ), met vallen en opstaan zelf opnieuw uitgevonden.
   Ik heb geen enkel probleem om jou/jullie wat van mijn “geheimen” te verklappen, dus als je wat wil weten, vraag gerust je gang.

   Die site van je lijkt mij een goed idee, ik zie dat je al in zeer korte tijd behoorlijk wat leden hebt, dus ga zo door.
   Als je wilt mag je me in het forum voor de gevorderden zetten.

   Groet,

   Thijs.

  • #973
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Hoi Thijs

   Bedankt voor de inspirerende woorden. Ik zal zeker, met veel plezier, de nodige uurtjes aan het aambeeld staan de komende tijd. Ik zie wel waar het schip strandt.

   Je bent inmiddels toegevoegd aan het gevorderde gedeelte. Ik moet wel zeggen dat dat gedeelte van het forum nog op gang moet komen. Tot nu toe heeft nog niemand de noodzaak gevonden daar gebruik van te maken. Maar goed, wellicht ben jij de eerste 😉

  • #1008
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Beste Peer, volgens mij heb jij een goede keus gemaakt. Bij Pieter Brueghel ben je op een plaats waar al meer dan 25 jaar les gegeven wordt door gerenomeerde docenten die weten wat smeden is en daar al jaren ervaring mee hebben. Vele beroepssmeden hebben daar in de loop van de jaren hun basisvaardigheden geleerd en hebben nu een goed funtionerend smidsbedrijf.Ik wens je veel succes.
   Jos De Graaf

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.