5Het was weer een prachtige dag. En dan heb ik het echt niet alleen over dat heerlijke zonnetje dat ons de hele dag getrakteerd heeft op een uiterst prettige en warme dag. De 3de HamerSlagDag mag als zeer geslaagd beschouwd worden. Het veld naast de molen was vergeven van vrolijke bezoekers en hardwerkende smeden.

 

 

De opkomst was dit jaar geweldig. De opzet, zoals we die tot nu toe ieder jaar gebruikt hebben, bleek dit jaar zelfs iets te klein. Een heugelijk feit waar we volgend jaar uiteraard rekening mee zullen houden want het zal u niet verbazen dat we na een succesvolle editie als deze, geen moment hebben getwijfeld om een nieuwe datum voor de volgende editie te plannen.

15SAM_1310

Jan en John hebben zich deze keer druk bezig gehouden met het bouwen en stoken van een renoven. Erg leuk om het hele proces van dichtbij mee te mogen maken. Hierbij wil ik de heren dan ook van harte bedanken voor hun ontembare inzet. Het bleek een erg leuke toevoeging aan het evenement. Het zoeken naar de wolf en het uitsmeden ervan trok behoorlijk wat publiek en bleek een aardig spektakel.

SAM_1298 wolf

 

Naast de ambachtelijke smeden, hebben we dit jaar ook een aantal hoefsmeden mogen ontvangen. Wat een ijverig volk is dat! Ze hadden hun smeedoven en aambeeld nog niet staan of ze stonden al stevig te timmeren. Van ’s morgens vroeg tot het eind van de middag bleken ze niet te remmen. Toen ze aan het eind van de dag gevraagd werd wat ze van de dag vonden klonk er eenduidig: “LEUK! Volgende keer zijn we er weer bij”.

En de volgende keer, beste smeden, zal vallen op 1 juni 2014.  Zet het maar vast in de agenda want als het maar een beetje lijkt op dit jaar, is het een evenement dat je niet wilt missen.