Cursus Smeden

Leren Smeden bij SmedenTotaal

Heeft u altijd al een willen leren smeden? Dan bent u hier op het juiste adres. Bij ons kunt u zich gemakkelijk inschrijven voor een cursus smeden of een passende workshop. Kijk rustig rond op deze pagina en vind een leuke smeedcurssus of workshop voor uzelf of voor iemand anders als kado. De smeedcursussen zijn van stevig kaliber en zullen u uitdagen tot het uiterste te gaan. De smeed-workshops zijn over het algemeen wat meer van recreatieve aard. Bij de beschrijving van de cursus staat vermeld wanneer er van u verwacht wordt dat u ervaring heeft wanneer u aan deze smeedcursus deelneemt. Staat er niets bij, dan kunt u in principe met een gerust hart zonder evaring deelnemen.

Leren Smeden :

Beginnercursus Ambachtelijk Smeden

De smeedcursus bestaat uit 3 hele dagen.

De kneepjes van het vak worden u op speelse en energieke wijze bijgebracht door een kundige, ervaren leerkracht. De cursus wordt gegeven in een kleine groepen van maximaal 4 personen. Zo kunnen wij u garanderen dat u de aandacht krijgt die u nodig heeft.

(wanneer het om een groep gaat, is een groter deelnemersaantal bespreekbaar)

Deze smeedcursus wordt goed bezocht dus wees er snel bij!

Het eerste deel van de cursus wordt besteed aan het structureel leren van basis-technieken. Deze technieken zult u vervolgens leren toepassen in een werkstuk. U behoeft geen voorkennis te hebben om aan deze cursus deel te kunnen nemen. Het enige wat aan u gevraagd wordt is passie voor het ambachtelijk smeden.

Gereedschap hoeft u niet mee te nemen. Mocht u graag een eigen hamer gebruiken, dan kan dat natuurlijk.

Lokatie:

* Werkplaats Halle (GLD)

Wanneer deze cursus gegeven wordt, kunt u  op deze pagina vinden.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar : info@smedentotaal.nl

Zelf lunchpakket meenemen! Koffie en thee worden verzorgd.

 

 

Leren Smeden :

Cursus Damast Smeden

In 3 lessen van 3 uur, smeedt u uw eigen stuk damast.

Stap voor stap wordt u begeleid in de processen en wanneer alles naar wens verloopt, verlaat u de cursus misschien wel met een prachtig, uniek mes.

De schoonheid van damaststaal inspireert menig smid en geïnteresseerden.

Het creëren van een mooi stuk damast is een pittige klus, welke de nodige uitdagingen biedt. Wanneer men voor de eerste keer damast maakt, liggen verbranding en lasfalen op de loer. Toch is het voor een ieder mogelijk damast te maken. Ervaring is voor deze cursus dan ook niet vereist maar enige handigheid zal zeker van pas komen. U wordt van het begin tot het eind intensief begeleid zodat er al snel vooruitgang wordt geboekt.

Bij de prijs inbegrepen zijn: gebruik van gereedschap en werkplaats, staal, kolen, koffie en thee

Op deze pagina vindt u de data wanneer deze cursus gegeven wordt.

 

Cursus Smeden 

Beginnerscursus Ambachtelijk Smeden

 

In tijden van de Coronamaatregelen, loopt het allemaal net even anders. Ook bij SmedenTotaal hebben wij na moeten denken over hoe we de cursussen de aankomende tijd vorm gaan geven. 

In de smederij kunnen wij voor slechts twee deelnemers, per cursus, 1,5 meter afstand garranderen.  Om er zeker van te zijn dat iedeen zich op zijn of haar gemak voelt tijdens onze cursus, hebben wij de volgende opties voor u:

Optie 1:   U kiest voor een driedaagse cursus op individuele basis.  U krijgt één op één les van de smid en haalt zo het optimale uit uw lestijd.  Deze optie kost u €575,- voor de volle 3 dagen les.

Optie 2:   U komt met vriend(in) of familielid en u gaat het avontuur met z’n tweeën aan zonder dat daar andere deelnemers bij komen. In dit geval betaalt u per persoon het standaard tarief van €355,- per persoon.

 Heeft u interesse in één van deze twee opties, neemt u dan telefonisch contact met ons op.

Tel:  06- 51594508

 

Cursus Smeden 

Vervolgcursus Ambachtelijk Smeden

Data:

  • Momenteel geen data beschikbaar. Neemt u gerust contact met ons op, mocht u meer willen horen over mogelijke opties.
  • Tel: 06-51594508

Tijden:

  • 9:00 uur tot 16:00 uur

Locatie:

  • Smederij Halle (GLD)

Kosten:

  • 355,- Euro

Deelnemersaantal:

  • Maximaal 4

Workshop Smeden

Roos Smeden

Samen met vrienden, collega’s of familie een dagje gezellig in de smederij een roos smeden. Een ontspannen uitje voor iedereen die opzoek is naar een leuke unieke invulling van de dag. Koffie, thee en limonade wordt door ons verzorgd, het enige dat u meebrengt is een goed humeur en opgestroopte mouwen. Een dag om nooit te vergeten met een prachtig souvenier als aandenken.

Groepen:

Wilt u als groep aan deze workshop deelnemen, dan u zelf de gewenste datum (liefst meerdere opties). Wel vragen wij u deze datum in een weekend te plannen.

Zodra wij de inschrijving binnen hebben, laten wij u weten of deze datum beschikbaar is.

Wanneer u als groep komt, heeft u minimaal 3, maximaal 6 deelnemers waarmee u een roos wilt komen smeden.

Individueel:

Wanneer u zich individueel wilt inschrijven, kijkt u dan in het inschrijfformulier voor de beschikbare data. 

Tijden:

  • 10:00 uur tot 16:00 uur. (of in overleg aangepaste tijden)

Locatie:

  • Smederij Halle (GLD)

Kosten:

  • 70,- Euro p.p.

error

Interessant? Deel het!