Inmiddels heel wat jaren terug, stond het Pieter Brueghel Instutuut in Veghel bekend om haar degelijke en vakopleinding “smeden”. Deze opleiding werd destijds verzorgd door Jos de Graaf. Aan deze opleiding kwam een eind omdat Jos besloot te stoppen met les geven, mede vanwegen zijn leeftijd. Hij gaf het stokje door aan Niek Eikelenboom, een smid die door Jos zelf was opgeleid.

Hoewel Niek nog steeds goede cusussen gaf op het instituut, waren dit geen vakopleidingen. Maar daar komt nu verandering in, zo verklaart het Pieter Brueghel Instituut. Het Pieter Brueghel is terug van weg geweest. Niek en Jos hebben besloten om de opleiding tezamen nieuw leven in te blazen. Zo zal Jos zich buigen over de theoretische kant van de opleiding en Niek zal het praktische onder zijn hoede nemen.

De opleiding wordt verdeeld over een totaal van 22 lessen en 61 uren, waarvan 25 theorie uren en 36 praktijk uren. Wat een zeer prettige bijkomstigheid is, is dat deze cursus ook nog eens een zachte prijs met zich meebrengt. Een eigenschap die wij vn harte toejuichen.

Wil je meer weten over de cursus, kijk dan op de site van het Pieter Brueghel Instutuut.