Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • In antwoord op: chat kamer #12875
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Hey Nils,

  hmm eindhoven is een stukkie rijden, ik moet ff kijken of ik langskom of niet, ik kan namelijk aan trein rails komen wat meer in de buurt bij mij, vandaar.

  groetjes,

  Derek

  In antwoord op: smidsvuur #12870
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Hey karel,

  Ik heb tot nu toe een stuk treinrails bewerkt met een slijptol, tis leuk voor een beginnend aambeeld maar heel netjes zal hij niet worden tenzij er veel tijd en liefde in gaat, en nu redt ik dat niet met werk, email is Derekvanderlans@live.nl, ze is nog niet overtuigd dus ik ga nog even verder!

  Groetjes,

  Derek

  In antwoord op: smidsvuur #12865
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Hey Karel,

  Waar ben je woonachtig? Ik ga mn vrouw maar overtuigen dat ik in de achtertuin wil smeden want je hebt een mooi vuurtje.

  Groet,

  Derek

  In antwoord op: chat kamer #12849
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  hey Nils,

  Waar is je werk gelegen? Ik heb al een stukkie rails liggen, daar een aambeeld van gemaakt, althans poging gedaan tot, wellicht dat ik nog een stukkie ken gebruiken om een tweede te maken, just for the fun en wellicht eindigd hij beter dan m’n eerste.

  Groetjes,

  Derek

  In antwoord op: Smidse te koop #12848
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Potverdikkeme, das een mooi vuurtje en aambeeld, balen dat m’n vrouw niet wil dat ik in de tuin ga smeden, kan ook de schoorsteen niet kwijt. Erg jammer. ik hoop dat hij een koper vind.

  Groetjes,

  Derek

  In antwoord op: Wie ben ik!? #12732
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Hey Leander,

  Via het forum probeerde ik er al achter te komen hoe ik prive berichten naar je kon sturen maar helaas, mijn e-mailadres is derekvanderlans@live.nl. Ik heb zaterdag zeker tijd dus als je in de mail adres en tijd kan doorgeven zal ik er zeker zijn!

  Ik ga nadenken over het materiaal voor het aambeeld.

  groetjes,

  Derek

  In antwoord op: Wie ben ik!? #12714
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Hey Leander,

  Als ik een datum kan prikken waarbij het jou schikt zodat ik langs kan komen heel graag! flesje neem ik mee natuurlijk, in principe ben ik dinsdags en vrijdags vrij, zou mooi zijn als je overdag tijd hebt maar ik snap dat je natuurlijk ook je eigen planning hebt :). Ik zit te denken aan alleen gas voor nu omdat ik rekening wil houden met de buren, qua demping voor het aambeeld kan ik een flink stuk boomstam regelen, een ketting en misschien wat rubbere platen tussen aambeeld en stam zijn de goedkoopste opties denk ik, ook las ik dat je het aambeeld kunt plaatsen in de stam zodat dat ook al dempt. Wat raden jullie aan? hoe goedkoper hoe beter mits ik geen gezeur krijg met buren :p, een garage of werkplaats huren vind ik te enthousiast. M’n vrouw weerhoudt me een beetje om zelf te beginnen, ze heeft liever dat ik een cursus is doe om te ervaren hoe het is, alleen ik kan moeilijk 1.5 maand nog wachten…

  Met vriendelijke groet,

  Derek van der Lans

  In antwoord op: Hoe maak ik een smidsvuur? #12705
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Hey Nildo,

  Zelf heb ik nog geen materiaal om Ć¼berhaupt te smeden, nu ben ik zelf op zoek hoe ik een smidsvuur moet maken en ik ga denk mijn smidsvuur in een BBQ maken waarbij ik of kolen ga gebruiken of gas (simpel campinggas moet voldoende zijn geloof ik) Of ik ga mijn smidsvuur in een olievat maken, er kan dan flink wat diepte gecreĆ«erd worden want ik ben van plan lange voorwerpen te smeden. Ik kan in de buurt waar ik woon gratis BBQ op komen halen en datzelfde geldt voor het olievat, vervolgens wat aanpassingen maken voor luchttoevoer en wellicht een gasleiding vanuit een butaanfles of propaan. Ben er nog niet zo over uit, als je mensen kent met een slijptol kom je denk al een heel eind met dit materiaal.

  Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan, ik denk dat het qua draft niet veel uitmaakt, zolang er maar genoeg zuurstof bij de kolen kunnen komen, ik denk dat hier de meningen over verschillen maar zelf ik heb ik geen idee, ik heb tenslotte 0 ervaring alleen gezond verstand :p

  mocht je vragen hebben, ik zal de post in de gaten houden

  Met vriendelijke groet,

  Derek van der Lans

  In antwoord op: Wie ben ik!? #12700
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Hey Prikkebeen, ik ben nog niet bezig met knutselen maar ik ga zeker inspiratie op doen voor een smidsvuur, ik denk dat ik voorlopig kleine projecten zal draaien dus een gas-smidse moet denk ik voldoende zijn, ik wil me meer richten op wapens en harnassen voor in de toekomst, een collega van mijn schoonvader maakt zijn eigen harnassen en is bereid wat hulp te bieden, echter woont hij in Utrecht wat een eindje rijden is. Zijn er misschien nog andere smederijen in de buurt waarvan jullie weten die ook cursussen of zelfs opleidingen geven? Ik was niet van plan een opleiding metaalbewerking te doen voor X aantal jaar dus een cursus is denk het makkelijkste. Kunnen jullie wellicht een foto/foto’s sturen hoe jullie werkplaats eruit ziet? Tuin is net zo goed als je in de tuin smeed. Ik ben erg benieuwd hoe jullie omgeving eruit ziet.

  met vriendelijke groet,

  Derek van der Lans

  In antwoord op: Wie ben ik!? #12694
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Beste Leander,

  SUPER tips! ik heb rondgevraagd bij mensen op m’n werk, wellicht ben ik straks 3 aambeelden rijker! qualiteit heb ik nog niet gezien maar alles is mooi meegenomen, wellicht wel voor een koopje want ze worden niet meer gebruikt maar vangen stof. Wat voor ‘lekker fris’ had je in gedachte Leander? Whiskey? Rum? ik zelf ben een whiskey fanaat maar aan iets anders kan ik ook wel komen.

  Mocht je de tijd hebben Leander ik heb hier een filmpje betreft het maken van een smidsvuur op propaan, is dit aan te raden? https://www.youtube.com/watch?v=ZNqYG5_f7so

  In het filmpje wordt geloof ik omschreven dat je ook cement of betonblok(ken) kunt gebruiken als bodem, is dit aan te raden? Ik heb een bedrijf in de buurt die propaan gas verkoopt. Ik heb het handboek van de smid gekregen digitaal maar heb nog niet zover gelezen wat de verschillen in brandstof is, wat ik weet is dat kolen meer koolstof vrijgeven waarbij het materiaal wat meer broos kan worden.

  Overigens heb ik Peer net gesproken, helaas ben ik mijn eentje waarbij hij aangaf dat het pas vanaf 4 mensen moet lukken om een cursus te geven, alternatief was wachten tot juni/juli. Volkomen begrijpelijk! Echter jeukt het bij mij heel erg om m’n handen vies te maken. Wonen er mensen met een eigen werkruimte in de buurt van Zutphen? Apeldoorn, Doetichem, Deventer, Arnhem? Alles er tussen in mag ook! Enschede vind ik net even iets te ver omdat ik met de brommert kom, Enschede is een flink stuk, maar mocht je dus in een radius van ongv 30-40 km wonen en als ik bij jou een keer mag smeden dan hoor ik het graag! Praktijk ervaring is nihil dus ik leer graag van je!

  Met vriendelijke groet,

  Derek van der Lans

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 5 maanden geleden door Avatarderekvanderlans.
  In antwoord op: Wie ben ik!? #12687
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Dank je wel Leander! Ik ga zeker een middagje uitplannen om naar boxmeer te gaan voor staal en ook naar Spierings in Rijksvoort, ik ben vandaag langs een hovenier geweest om te vragen voor een stam waar mijn aambeeld op kan, ik kan een stronk komen halen alleen weet ik niet zo goed de hoogte van de stronk, zelf ben ik 1.91m lang en ik dacht dat kniehoogte misschien wel een goede hoogte is, qua aambeeld ga ik kijken of ik een stuk trein rails kan vinden/kope , om nou een aambeeld te kopen voor 1200 euro vind ik iets te gek. Iemand anders nog tips qua aambeeld materiaal? Alle tips zijn welkom!

  Ik ga een hamer uitzoeken en de tangen die Leander voorstelde, iemand ook een tip voor een smidsvuur? Ik dacht een constructie met hittebestendige stenen, aarde ondergrond en wellicht metalenplaten om de stenen bijeen te houden, ook zit ik aan kolen te denken als brandstof iemand daar ook nog advies over? Ik ben zoals je misschien wel leest erg gebrand op het smeden en ik wil graag een goede start maken met een relatief low budget.

  Met vriendelijke groet,

  Derek van der Lans

  In antwoord op: Wie ben ik!? #12684
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Prikkebeen, dank voor het warme welkom! Helaas ben 13-20 mei op vakantie, ik zag de hamerslagdag al staan op de 13e, ik ga zeker proberen een cursus in zutphen te volgen dat zou idiaal zijn! Nogmaals bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Derek van der Lans

  In antwoord op: handboek voor den smid (BERGHUIS) #12681
  Avatarderekvanderlans
  Bijdrager

  Indien de mogelijkheid nog bestaat zou ik het boek ook kunnen ontvangen? Ik zou graag willen beginnen met het vak en alle informatie is welkom!

  m’n email is derekvanderlans@live.nl

  Met vriendelijke groet,

  Derek

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)