Aambeeld kopen

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #9940
   Mick
   Deelnemer

   Hallo,

   Ik ben een beginnende smit en ik zoek een aambeeld maar ik heb geen idee waar ik zou moeten zoeken. Ik kijk regelmatig op marktplaats/speurders/ebay maar er komt niet echt want interresants bij mij in de buurt online Overijssel(Twente). een aambeeldje van rond de 45 a 50 KG lijkt me mooi om mee te beginnen. Zijn er mensen die nog tips hebben of een adresje weten?

   Mvg. Mick

  • #9941
   prikkebeen
   Deelnemer

   Hallo Mick,

   ik zie op Marktplaats toch diverse aambeelden te koop staan in Overijssel. Als je wilt wachten tot er bij jou in de straat een aambeeld beschikbaar komt denk ik dat je lang zult moeten wachten. En over het algemeen worden aambeelden niet verzonden (tenzij je ze nieuw koopt bij een leverancier, zoals b.v. Smeden Totaal 🙂 )

   De beste tips die ik je kan geven is veel familieleden en vrienden laten weten dat je op zoek bent. Dit heeft mij ook al diverse stukken gereedschap opgeleverd uit onverwachte bronnen.
   Kijk ook eens bij een locale oud-ijzerboer. Die zijn meestal slim genoeg om aambeelden apart te houden.
   Dan is er ook nog de website “www.veilingkijker.nl”, die veel je zoekterm door veel veilingsites laat gaan.

   Een andere belangrijke vraag is natuurlijk wat je wilt gaan doen met het smeden. Hobby of beroep? Kleine zaken maken of ook groter werk? Heb je een ruimte speciaal voor het smeden of staan de spullen in een garage en moeten ze iedere keer bij gebruik naar buiten worden gebracht/gesleept?

   Als je ook grotere zaken wilt gaan doen kan het zeker de moeite waard zijn om te investeren in een zwaarder aambeeld. Voor demonstraties is een kleiner aambeeld zeker aan te raden (tenzij je een takel in je auto hebt).

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.