advies gezocht, dolk smeden

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #10288
   westewind
   Deelnemer

   Ik zou graag een dolk willen smeden van top kwaliteit. Deze is tweezijdig en moet de lengte vanaf mijn elleboog tot aan mijn hand reiken, of de minimum voetmaat. In het ijzer (de lemmet) wil ik ook wat symbolen en een tekst (spreuk) inbrengen. De handvat wil ik van eikenhout hebben, zo gemaakt dat het perfect geschikt is voor mijn hand. En dan natuurlijk de schede, deze wil ik graag van bot hebben, maar dat kan ook uitwijken en doet er net zoals de handvat op eerste gebied verder niet toe.

   De reden waarom ik zelf wil gaan smeden; ten eerst omdat het dan mijn eigen is, als het ware zit mijn werk, desnoods mijn opdracht erin. Uiteraard wil en moet ik dit graag met behulp doen van een professionele smeder die zijn vak verstaat en waarop ik zoveel mogelijk samen het dolk tot zijn recht kan laten komen. Al zou ik het uiteraard geen probleem vinden als het merendeels door de professionele smeder zelf wordt verricht, gaat het om vakmanschap. Immers heb ik nooit een smederij van binnen gezien. Verder begrijp ik uiteraard dat daar een bepaalde prijskaartje aan kan hangen.

   De achterliggende gedachten waarom ik het wapen zelf tot stand wil brengen is, omdat ik een religieus dolk (die bekend staat als “de athame”) wilt bezitten. Deze wapen wordt gebruikt voor religieusrituele doeleinden waarin absoluut geen kwaad wordt aangericht.
   Voor mij is het maken of voortbrengen van dit soort dingen ook een artistieke expressie.

   Hoewel ik ook degelijk de wapenwet ken, hoop ik dat dit geen discussie wordt omtrent wapenwetten en zo. Eerder verlang ik tips die mij op weg helpen. Bij voorbaat dank!

  • #10290
   Gerrit
   Deelnemer

   Hallo Westewind Volg een smeedcursus en maak daarna de dolk zelf, alleen dan kun je er je ziel in leggen.Het prijskaartje zit dan in je eigen kennis en kunde verbetering en na vele uren plezier een mooi eindproduct waar jezelf trots op kunt zijn en niet pronken met iets dat duur is en een ander gemaakt heeft.
   Hierbij wil ik je graag helpen maar jij smeed en ik help.
   Groet Gerrit http://www.devrijesmidse.nl

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.