Beginnerscursus Ambachtelijk Smeden

Weergave van 3 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #9600
   Jeroen
   Deelnemer

   Dag mensen,

   Even een kleine stukje met wat foto’s over mijn ervaring bij de beginnerscursus.
   Ik ben opgeleid als werktuigbouwkundige (MBO en HBO) maar heb na mijn opleiding vrijwel niet meer met mijn handen met staal gewerkt, ik miste dat nogal . Derhalve leek het mij leuk om iets te gaan doen waarbij ik met staal kon werken. Smeden leek mij eigenlijk altijd al een erg leuke ambacht om zelf ook te beoefenen en van het één kwam het ander. Na wat rondzoeken op internet kwam ik hier uit.

   De cursus bestaat uit zes lessen, in deze zes lessen heb ik kennis kunnen maken met (volgens mij) de belangrijkste technieken van het smeden. Op de foto’s is te zien wat ik heb gedaan en in welke les(sen) dit was. Ik weet nu in ieder geval zeker dat ik zeker verder ga met smeden, een erg mooie en prettige manier van met mijn handen bezig zijn. De volgende cursus is al weer gepland (damast smeden) en ik ben druk op zoek naar gereedschappen om ook thuis bezig te kunnen gaan.

   Verder vond ik de ontspannen en vriendelijke sfeer in Spijk ook erg aangenaam, mannen bedankt voor de prettige avonden en tot snel!

   Groet Jeroen

   Bijlagen:
   Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
  • #9604
   smidsknecht
   Deelnemer

   Dat ziet er goed uit Jeroen! Mooi om te zien dat er steeds weer mensen het smeden “ontdekken “.

   Groet, Ruud

  • #9605
   Peer
   Deelnemer

   Leuk stukkie Jeroen, en die werkstukken van jou mag je trots op zijn. Ziet er superstrak uit allemaal. Was leuk om je in de lessen te hebben en ook ik kijk uit naar de damast cursus.

  • #9606
   Louis
   Deelnemer

   Een goed begin is het halve werk…en volgens mij ben jij al goed begonnen!
   Mooi gemaakt hoor. 🙂

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.