Behulpzame smid gezocht

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #13553
   alewijn.tertius
   Deelnemer

   Hallo beste smeden of smeedenthausiasten,

   Toen ik een paar dagen geleden op school de opdracht kreeg om een eindonderzoek te doen voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming, wist ik gelijk al waar ik mijn onderzoek over zou doen: Het traditioneel maken van een stuk handgereedschap. Mijn keuze viel op de bijl. Een simpel maar vaak sierlijk stuk gereedschap. Van jongs af aan heb ik het altijd geweldig gevonden om met een bijl een stuk hout te kloven of doormidden te hakken.

   Eerlijk gezegd heb ik een zwak voor met de hand gemaakte dingen, veelal van pure, ruwe materialen. Dus leek het me leuk om voor dit onderzoek de verschillende delen van de bijl met de hand te maken. De steel, het kapje voor om de kop en de bijlkop zelf. En voor dat laatste ben ik op dit forum beland. Ik ben dus op zoek naar een hobby-/beroepssmid die met mij een bijlkop wil smeden en mij het een en ander kan vertellen over het smeden. Hopelijk is er onder de smeden hier iemand die het dus leuk vind mij het een ander te leren over het smeden en met mij de bijlkop wil smeden.

   Zelf leer ik graag nieuwe vaardigheden en in de geschiedenis, zeker van ambachten, ben ik erg geïntreseerd.

   Ik woon in West-Brabant, dus in de regio Zuid en/of West zou het beste uitkomen. Ook ben ik de komende 2 weken vrij van school (kerstvakantie), dus het zou ook handig zijn.

   Ik zie graag jullie reacties tegemoet.

   Met vriendelijke groet,

   Alewijn Slingerland

  • #13558
   leanderdw
   Deelnemer

   Hoi Alewijn!

   Leuke opdracht heb jij gekregen! Beter dan een museum als je het mij vraagt!
   Als je wil ben je welkom om langs te komen in Nijmegen, stuur me maar even een mailtje (leanderdewaard @ gmail com) en vanuit daar babbelen we wel even verder.
   Volgende week zit ik toevallig 2 dagen in de smederij, ook ik heb vakantie 🙂

   Groetjes,
   Leander

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.