Daar ben ik dan!

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #204
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Even netjes voorstellen

  • #859
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Hoi Patrick.
   Allereerst natuurlijk van harte welkom op deze website. En bedankt voor de felicitaties 😉
   Een mooie stap van groen sector naar het smeden. Dat je geen ervaring hebt in metaalwerk, lijkt mij niet direct een probleem. Alles kun je leren, soms duurt het alleen iets langer. Maar betekent het nu dat je helemaal gestopt bent al met je andere werk om je volledig op het smeden te kunnen storten? Of doe je het allemaal wat rustiger aan?

   Net als jij hoop ik dat er nog een boel gaat gebeuren op deze site en dit forum. Maar met nog een paar mensen als jij, die het voortouw durven nemen, is een begin al gauw gemaakt. We gaan er gewoon alles aan doen om het hier snel leerzaam, informatief en gezellig te krijgen.

   Peer

  • #860
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Dat is een duidelijk verhaal. Ik denk dat als je zoekt naar de beste weg om beroepssmid te worden, je zult moeten beginnen met het zoeken van een opleiding. Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die het zichzelf hebben aangeleerd maar zeker in dit geval, waar je al wat ouder begint, net als ik, lijkt het mij een stuk efficienter om les te nemen.
   Ik weet natuurlijk niet of je er een budget voor over hebt maar wanneer het gaat om het halen van een papiertje, geloof ik dat het NGK wellicht iets voor je kan betekenen. Bij het Mondra wordt er een gedegen voorkennis gevraagd als ik het goed heb.
   Mocht je in eerste instantie vooral gaan voor het onder de knie krijgen van de technieken, dan zijn er veel meer mogelijkheden. Ik zou zeggen, houd de agenda een beetje in de gaten, hier en daar duikt vast een cusus of opleiding op.

   Ik heb wel gemerkt dat voor de langdurige cursussen, de inschrijfdata voor dit jaar zo goed als voorbij zijn. Maar aangezien er veel nog maar net begint, kun je er wellicht nog tussen gepast worden. Gewoon bellen doet vaak wonderen.

   Heb je trouwens een eigen plek waar je kunt smeden, gewoon om zoveel mogelijk te oefenen? Naast de opleiding gaat het, zoals mij ook steeds weer duidelijker wordt, om zoveel mogelijk uren maken aan het aambeeld. Dat gaat natuurlijk het makkelijkst als je die mogelijkheid ook hebt.

   (btw, ik zal de quote kleur even aanpassen, zoals die nu is kun je het niet lezen.)

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.