diepe vuurpot

Weergave van 8 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #7754
   toon
   Deelnemer

   Nu heb ik een vraag, ik heb zelf een diepe vuurpot en ik zit regelmatig tijdens het smeden met een probleem, als ik lange voorwerpen wil verhitten krijg ik die moeilijk warm omdat de vuurpot vrij diep is, is er mischien een manier om het vuur hoger te brengen om één of andere manier? of lopen jullie ook wel eens tegen dit probleem aan?
   is het mischien op te vullen zodat de kolen hoger liggen?
   Gr Toon

  • #7761
   Renier Looijen
   Deelnemer

   ik ken dit probleem het enige dat ik doe als ik hier last van heb op heel veel kolen stoken. ik bouw dan een enorme berg van kolen om het staal heen. hier voor heb je natuurlijk wel een goeie aanjager hebben die genoeg lucht geeft om allen kolen brandend te houden.

   Er zijn ook Platte vuurpoten die hier weer heel fijn voor zijn maar die werken weer minder goed voor dikke staven

  • #7763
   toon
   Deelnemer

   zou dat de enige oplossing zijn?

  • #7765
   Peer
   Deelnemer

   Ik weet niet hoe permanent de oplossing is die je zoekt. Je zou bijvoorbeeld ook met klei de binnenkant van de vuurpot kunnen ophogen. dat scheelt een boel kolen.

  • #7766
   Woody
   Deelnemer

   Ik heb dat probleem ook gehad. Ik had nog een oude remschijf liggen en deze heb ik in de vuurpot gelegd waardoor er een soort dubbele bodem in kwam en daar dan weer de kolen boven op. Niet heel ideaal, maar voor een enkele keer werte dit prima.

  • #7767
   Jack
   Deelnemer

   ik ken dit probleem ook kun je vaak het werk stuk een kromming geven zodat het deel welk opdat moment verwarmd moet worden dieper komt liggen indien dit niet kan of mag gebruik ik enkele vuurvaste stenen welken ik links en rechts van het werkstuk bij schuif zodat ik een smal lang vuurtje heb en spaar ik ook nog kolen uit.

   Gegroet Jack

  • #7768
   toon
   Deelnemer

   ik heb wel wat vuurvasten stenen ligen ga dat eens proberen, is ook makelijk te verwijderen als ik wel een diep vuur nodig heb 😉
   bedankt voor de tips
   gr toontje

  • #7769
   toon
   Deelnemer

   zat op het werk nog eens te denken, zou het iets zijn om een soort mal te maken van hitte bestendig cement? een soort verhoging die je er gewoon weer uit kan halen zeg maar

  • #7907
   dza007
   Deelnemer

   @Toon: Ik ken het probleem, heb nl het zelfde.
   Ik moet soms ook noodgedwongen eerst een grote radius maken en/of van twee kanten beginnen te smeden om het ijzer op temperatuur te smeden.
   Maar ben nu toch tot de conclusie gekomen dat ik een autogeen setje voor dit soort werk wil hebben.
   Dan kan je net ff op die plekken hitte krijgen die ik op de normale manier niet heet krijg.

   groetjes, Rene

Weergave van 8 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.