Even voorstellen

Weergave van 4 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #13358
   gsusbart
   Deelnemer

   Hi,

   Mijn naam is Bart. Ik wil mogelijk gaan beginnen met smeden en heb me daarom hier aangemeld.
   Via hier wil ik kijken of het mogelijk is om eens een middagje in het weekend met en hobby smid mee te kijken/werken en zo voor mezelf te kunnen bepalen of ik dit echt iets vind als nieuwe hobby.

   Ik woon op Walcheren (Zeeland), dus als er een hobbysmid is die zich aangesproken voelt, ik hoor het graag!

   Groeten!

   • Dit onderwerp is gewijzigd 5 jaren, 7 maanden geleden door gsusbart.
  • #13361
   Triek
   Deelnemer

   Hee welkom hier
   Alweer een Zeeuw erbij. Ik ben zelf sinds een weekje of 2 hier lid en ook beginneling. Er zijn de afgelopen weken al 3 Zeeuwen hier aangemeld om te beginnen met smeden. Wordt een aardig clubje zo hier in het Zeeuwsche.

   Gewoon je vragen stellen en daar wordt goed en snel op gereageerd hier.

  • #13362
   gsusbart
   Deelnemer

   Hi Triek,

   Ik ben wel import haha! Met die vragen, daar twijfel ik niet aan. Het is meer dat ik eens een momentje wil kijken en meedoen om af te tasten of ik het wat vind. Alvorens ik materiaal aan ga schaffen :).

  • #13363
   Triek
   Deelnemer

   Als ik mijn smidse klaar heb om te beginnen ben je altijd welkom. Voor zover je van een beginneling wat kan leren…….

   Maar dan heb je wel een indruk van wat er allemaal nodig is voor een basis smidse. Vooralsnog hoeft het niet heel erg veel te kosten. Ik ben tot nu toe 0 euro kwijt en heb al bijna de basis in huis om een smidsvuur te bouwen en een aambeeld te maken. Nu heb ik wel een metaalbewerking achtergrond en kan ik veel zelf bouwen met metaal. Maar dat heb je als smid denk ik wel nodig om creatief te zijn en zelf dingen durven te bouwen en oplossingen te verzinnen.

   Ik denk dat als ik alles klaar heb ik minder dan 100 euro kwijt ben en dan zit het meeste geld nog in de aanschaf van vetkolen. Het hoeft dus niet veel te kosten om als startende smid aan de gang te gaan.

   Ik zal als ik alles spullen bij elkaar heb gesprokkeld een topic openen met de voortgang van de opbouw van mijn startende smidse

  • #13366
   ruud
   Deelnemer

   Hoi Bart,

   Welkom bij de club.
   Ik woon zelf op walcheren maar de komende maanden heb ik geen tijd om iets te doen, maar als ik weer begin laat ik het even weten.

   Mvg Ruud

Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.