even voorstellen en advies

Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #11246
   t0m.styl3
   Deelnemer

   hallo allemaal,
   mijn naam is tom ik ben 24 jaar en ik kom uit wormer, ik zit al een paar jaar in de metaal.
   dit is waar mijn hart ligt. nu ben ik zeer geïtreseerd in het smeden.
   Ik wil hier graag meer over leren vooral het maken van messen vind ik heel intressant.het smeden in ze geheel vind ik een heel intresant vak en ik wil hier graag meer over leren.
   ik heb verder nog geen materialen om te beginnen met smeden maar wil deze graag aanschaffen zijn er nog bepaalde dingen waar ik op moet letten met de aanschaf. kolen vuur is voor mij geen optie want ik zit midden in een woonwijk.
   ik hoop hier veel te leren
   met vrienlijke groet

   Tom Tigelaar

  • #11249
   Gerrit
   Deelnemer

   Hallo Tom,
   Indien er bij jou in de buurt gebarbecued wordt kun je ook smeden op een veldsmidse gestookt met houtskool, het is wat duurder in gebruik maar juist ideaal voor het smeden van messen.
   Groet Gerrit

  • #11250
   pknive
   Deelnemer

   Hallo forumleden,

   Mijn naam is Paul en ik heb een flinke tijd geleden een dag mes smeden gedaan bij Smederij Alkmaar. Het is prima bevallen, de instructies en begeleiding waren uitstekend; ik vond alleen het aantal deelnemers wat aan de hoge kant (met drie man het smidsvuur gebruikt).
   Ik heb een mooi lemmet gesmeed van damaststaal, thuis verder in de vorm geschuurd, gepolijst, geëtst en afgewerkt met een heft van hout (hidden tang).
   Ik woon in de omgeving Utrecht en ik heb een oude bladveer, waar ik nu graag met zo laag mogelijke kosten een aantal messen van wil smeden.
   Wil zelf een gasoven of smidsvuur maken, en een aambeeld van een stuk treinrails. Later misschien een echt aambeeld, tweede hands.
   Thuis heb ik helaas niet de geschikte ruimte. Mogelijk is er iemand in de omgeving van Utrecht met dezelfde interesses en een schuur.

   Paul.

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.