even voorstellen martijn oosterveld

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #235
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder
  • #954
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Hoi, ik ben martijn oosterveld.
   Ik ben beginnend smid en heb bij het ngk de cursussen basis vaardigheden smeden en hang en sluitwerk 1 en 2 gevolgd.
   Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een smederij om door middel van zelfstudie en blijven deelnemen aan andere cursussen het vak onder de knie te krijgen.

   wou nog even kwijt dat ik deze site een zeer leuk idee vindt en er erg blij mee ben.
   Kan namelijk vertellen uit eigen ervaring dat het verkrijgen van kennis, gereedschap, in het verleden altijd moeilijk te verkrijgen was.
   Dus ga zo door.

  • #962
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Hoi Martijn.
   Welkom hier!

   Nu jij bezig bent met het opzetten van de smederij, zou ik je toch willen vragen of je daar voor ons met enige regelmatigheid een verslagje van kunt doen. En indien je dat zelf ook een geschikt plan vindt kan dat ook ondersteund worden met hier en daar een foto of filmpje (eventueel door mij gemaakt) Lijkt me namelijk geweldig als we dat proces deels met jou door kunnen maken.
   Dat is niet alleen leuk maar kan ook heel zinnig en leerzaam zijn.

   Zou je daar de moed voor kunnen vatten?

  • #963
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Hoi Peer,

   Natuurlijk zou ik daar de moed voor op durven brengen , alles hangt nu alleen af van de ruimte, op dit moment ben ik nog in afwachting van een telefoontje ivm oke voor de ruimte. Hierbij wil ik nogmaals benadrukken dat ik beginnend ben en dat ik echt met de meest basic spullen werk aambeeld vuur en wat hamers.

   Op dit moment smeed ik zelfs nog maar 1 dag in de week altijd op zaterdag bij mijn huidige werkgever op het terrein onder een overkaping buiten.

   Maar misschien is het wel leuk dat voor andere beginners om te lezen dat je helemaal niet meteen een dikke portefeuille hoeft te hebben om aan de gang te gaan , zels voor ijzer snuffel ik regelmatig in de ijzer bak bij mn werkgever.

   Het opzetten van de smederij zal ook in het begin puur hobbymatig zijn en met veel liefde voor het smeden wat hopelijk uitgroeid tot daadwerkelijk beroepsmatig smeden.

   En misschien leuk voor de site ik beschik over een aantal e books op het gebied van smeden die ik graag ter beschikking zou willen stellen aan jullie waaronder het handboek voor smeden en siersmeden en nog veel meer titels

   en mocht je nog vragen hebben dan kun je mij telefonisch bereiken.

   met vriendelijke groet ,

   martijn

  • #965
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Martijn

   Dat je een beginnend smid bent is duidelijk en alleen maar positief in de zin van het leerproces. Het gaat mij er om dat we mee kunnen maken hoe het iemand van meet af aan af gaat wanneer er gestreefd wordt naar een professionele smederij. Zie het als onze eigen smeedsoap. Meeleven en meebeleven zijn belangrijke dingen als het neer komt op beeldvorming.

   Ik heb natuurlijk geen idee hoeveel tijd je nodig denkt te hebben om professioneel smid te worden en hoever jouw ambities strekken. Ik heb het gevoel, nu ik jouw eerste berichtje terug lees, dat ik wellicht conclusies getrokken heb die wat voorbarig waren. Tenzij jij besloten hebt jouw eerste bericht aan te passen natuurlijk. Ik was namelijk in de veronderstelling dat jij vast van plan was professioneel smid te worden.

   Maargoed, ook als dat niet jouw plan is, is het leuk al+s je ons op de hoogte blijft houden 😉

  • #966
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Beste peer,

   Ik kan alleen maar zeggen dat je de juiste conclusie hebt getrokken en dat het inderdaad mijn streven is om proffesioneel smid te worden en mijn ambitie is wat dat betreft zeer groot , ik zal jullie dus zeer zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.