Hallo, Nieuweling hier, met vragen

Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #15767
   BeeBee
   Deelnemer

   Hoi,

   Ik ben nieuw hier, en zoals velen probeer ik hobby smeden op te pakken. Ik heb een aambeeld en hamer etc maar ik ben een propaanfornuis aan het opzetten.

   Ik heb er alleen steeds het probleem mee dat ik de vlam niet mooi heet kan krijgen. Ik neem aan omdat er niet genoeg lucht toevoer is.
   Ik probeer de essentiele dingen van de youtube filmpjes te zien en dat te gebruiken om mijn brander goed te krijgen maar dat lukt niet zo goed.
   Hebben jullie tips over hoe ik mijn systeem goed werkend kan krijgen? Kan iemand de natuurkunde uitleggen van een goede brander?

   Bijlagen:
   Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
  • #15774
   Rijkaart
   Deelnemer

   Ik ben daar ook mee een t stoeien geweest. Het kan zijn dat je barnder en/of je drukregelaar niet voldoende druk leveren om echt heet te worden. Daarnaast zou het inderdaad kunnen zijn dat je te weinig zuurstof hebt.

   Ik heb in mijn gasoven de boel op 0.1 mpa (1bar) staan op een 10kg tank. Dat scheelt ook. Die 5 kg tank bevroor en verloof zn druk daardoor.
   Dan ook een iets grotere lucht toevoer maar die kan ik regelen bij mijn brander. met jouw constructie moet er denk een externe blower op.

  • #15776
   BeeBee
   Deelnemer

   Ik heb meerdere druk regelaars geprobeerd. De huidige (al in deze constructie) is 5 bar. Nu kan het zijn dat de tank te snel afkoelt idd.
   Mijn eerste ingeving is dat passieve lucht toevoer niet goed genoeg is. Daarom had ik ook de gaten in de brander vergroot, maar dat hielp niet.
   Niet verteld eerst maar als ik mijn brander aansteek komen er gele vlammen uit de opening van de oven, geen blauwe/onzichtbare vlam bij de brander zelf (daarom dus ingeving dat er niet genoeg lucht is)

   Hoe kan ik het beste een externe blower toevoegen?
   Ik heb weinig gereedschap voor metaalbewerking, alleen maar een hand ijzerzaagje en een boor.

   Is een fohn genoeg? Is een stofzuiger makkelijk te fixen dat het blaast ipv zuigt?

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.