Hobby metaalbewerker

Tags: 

Weergave van 3 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #9787
   kevinbos91
   Deelnemer

   Hallo,
   Mijn naam is Kevin, woon in Beringe, en ik ben sinds kort aangemeld op deze site. Het is tof om te zien wat iedereen maakt en vooral om smeden in de buurt te vinden. Ikzelf ben helaas nog niet begonnen met smeden al gaat dit in de toekomst zeker gebeuren. Op het moment maak ik zelf messen via de stock-removal methode en probeer op de meest amateuristische manier iets in elkaar te zetten. Ik heb foto’s toegevoegd van een karambit die ik gemaakt heb en een bowie en ander mes waar ik nog mee bezig ben. De bowie en het mesje zijn gehard. Ik hoop hier een aantal smeden te vinden die ervaring hebben met het maken van messen/zwaarden en hoor graag hoe jullie begonnen zijn. Groet.

   Bijlagen:
   Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
  • #9792
   Jack
   Deelnemer

   Hoi Kevin,
   Welkom op de site. Woon je in Beringen België of Nederland. ik weet niet als je het al gezien hebt maar 1 juni is de Hamerslagdag in Roggel hier zijn diverse Smeden welken ervaring hebben met het smeden van messen. ik verwacht dat je hier voldoende info kunt opdoen voor een beginnende smid.

   Gegroet Jack

   • #9796
    kevinbos91
    Deelnemer

    Hoi Jack, bedankt voor de reactie.
    Ik woon in Beringe Nederland en ik had het al gezien van Hamerslagdag. Ik ga zeker langs en hoop hier inderdaad eens wat te leren van “echte” smeden. Als iemand zin heeft om een mes met mij te maken hoor ik het wel, haha.

  • #9797
   Hectichouse
   Deelnemer

   Hallo Kevin,

   Mijn naam is Wil Bax en ik ben zo ongeveer je buurman (Grashoek)
   Als je een keer bij mij in mijn smidse langs komt kunnen we misschien samen iets leuks smeden. Ik heb net een lading verse kolen die ook geschikt zijn om damast mee te maken.
   Had voor mezelf al een grote bowie in gedachten. Ik hoor het nog wel.
   Ben zowiezo ook op de hamerslagdag.

   Groeten, Wil

  • #9798
   Hectichouse
   Deelnemer

   Ik post dit nu onder E-mail adres van mijn vrouw.
   Heb wat problemen om vanuit mijn oude pc op de site te komen.

   • #9803
    kevinbos91
    Deelnemer

    Hej Wil,

    Ik heb je toevallig gisteren een mail gestuurd via het mailadres op je site. Ik zou heel graag een keer langs komen. Ik ben nu zelf ook bezig met een bowie, maar die is natuurlijk niet gesmeed. En damast maken lijkt mij al helemaal tof. Bedankt voor de reactie.

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.