Informatie over aambeeld gezocht

Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #14063
   brendanbakker
   Deelnemer

   Beste Heren/Dames,

   Ik heb onlangs een mooi aambeeld gekocht, in duitse vorm.
   Hij is nog erg netjes, weegt 170kg, klinkt erg mooi, baan is mooi vlak, randen is wat aan gelast maar dat stoort me niet zo.
   Er staan wat vergane stempels op het aambeeld. De afkorting h.p ws, in een rondje met twee vlaggen. Ik ben er inmiddels achter dat het om een duits aambeeld gaat, dat is vervaardigd door “Hans-Peter Winterhof und söhne”. Maar verder kan ik niks vinden.
   Verder staat er op de voet nog een klein stempeltje met iets van DBX of iets dergelijks. Ik vermoed dat het een smeedijzeren aambeeld is met een stalen toplaag. Maar ik zou het mis kunnen hebben.
   Is er misschien iemand die mij meer informatie zou kunnen geven over aambeelden van deze makelij? Waar de “3” bijvoorbeeld voor staat zou ik erg graag willen weten. Een jaartal staat er helaas ook niet op.

   Met vriendelijke groet,
   Brendan Bakker

   • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 3 maanden geleden door brendanbakker.
   Bijlagen:
   Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
  • #14079
   Peer
   Deelnemer

   Wat ik me meen te herinneren was dat die winterhoff aambeelden van rond 1930 zijn. Verder weet ikk er niet heel veel van. Ik denk zelf altijd maar, als het ding lekker werkt is het prima 😉

   • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 2 maanden geleden door Peer.
  • #14080
   Gerrit
   Deelnemer

   Hallo Brendan,
   Het lijkt inderdaad op een gesmeed aambeeld Kennelijk is de zool van de punt of vervangen of opnieuw vast gelast maar voor het normale werk is dat geen probleem.
   Hierbij nog twee linkjes https://www.messerforum.net/showthread.php?126886-Neuling-und-Amboss&s=9109abc75ba946d8532db8759d017db5 ;en http://www.ernst-refflinghaus.de/ambosshersteller.html
   Hierin wordt ook aangegeven dat de 3 geen bekende aanduiding is.
   Groet Gerrit de Boer
   http://www.devrijesmidse.nl

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.