Laskap / lashelm

 • Dit onderwerp bevat 9 reacties, 2 stemmen, en is laatst geüpdatet op 8 april 2015 at 11:44 door Anoniem.
Weergave van 8 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #621
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Ervaringen met automatische lashelmen

  • #4203
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Ik heb een nieuwe helm aangeschaft, ben na wat navragen en zoeken gegaan voor de Speedglas 100v.
   Het merk werd hier ook al genoemd.. waarschijnlijk zijn er natuurlijk meerdere goede lashelmen, maar deze bevalt tot nu toe (maar dat is slechts een dag of vier.. dus nog niet door en door getest, wel al veel gelast) uitstekend!
   fijne instellingen, en (zie foto) ik ben ook zo kinderachtig geweest de voorliefde voor vuur mee te laten spelen in de keuze :=D

   Dank voor jullie reacties in ieder geval!

   Groeten Dirk

  • #4118
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Heren,

   Ik was benieuwd naar jullie ervaringen met automatische lashelmen.
   Ik heb tot nu toe altijd met een gewone laskap gewerkt, maar na weer eens een rode kop te hebben van net iets teveel “even iets hechten” wil ik nu toch echt een goede automatische lashelm kopen.
   Na wat omzwervingen op het internet heb ik wel gezien dat er werkelijk van alles te koop is, en dat de prijs nogal varieert.
   Wat is een fijne kap, voor een nette prijs/kwaliteit verhouding?
   Ik ben best bereid er wat aan uit te geven, maar natuurlijk dient dat wel de moeite waard te zijn.

   Graag hoor ik jullie reacties en ervaringen

   Groeten Dirk

  • #4122
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Ik heb al een aantal jaar een ESAB Eye-Tech™ 9-13, en ben hier erg tevreden over.
   Koste toen ongeveer 100 euro. Heb eerst jaren een gewone laskap gehad, maar dit werkt zo veel beter. Veel betere controle door dat je 2 handen vrij hebt om te lassen.
   De kap reageerd echt supersnel, en wordt opgeladen tijdens het lassen d.m.v. zonnecellen die op de helm zitten.

  • #4139
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Voor mijn oude volautomatische helm heb ik 625 gulden betaald maar dat was 1983.
   Heb hem moeten vervangen onlangs. Ik had verschillende wensen: belangrijkste voor mij is geen batterij, regelbaar verduistering, van 9 tot 13, instelbare na-ijling.
   Via marktplaats vind ik OPTECH. Heb hem net in huis en er nog niet mee gelast. Maar er zit een schakelaartje in dat je verduistering kan afzetten zodat je kan slijpen.
   En ja knikken is perfect instelbaar. En dat allemaal voor nog geen 77 eurotjes thuis bezorgd. Mijn verwachtingen zijn hoog. Heb komend weekend iets te lassen dus daarna krijgen jullie de testresultaten.

   Wil

  • #4145
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   nou dat klinkt veelbelovend, ben ook benieuwd

  • #4153
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Heb er nog maar een paar lasjes mee gemaakt.

   Voelt direct vertrouwd, schakelt snel aan en uit, goed regelbare verduistering.
   Ben maar een kwartiertje bezig geweest maar ben er zeker van dat ik een goede investering gedaan heb. Ik ga van deze laskap veel plezier hebben.

   Wil

  • #4156
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Moi Wil,

   Even gegogeld op mp en zie daar, hier bijna om de hoek verkrijgbaar, zal nog even door sparen maar dan weet ik waar ik moet zijn dank voor de tip voor een goed werkende helm, zijn zoveel aanbiedingen maar welke he :=D

   grt GJ

   • #10435
    Anoniem
    Inactief

    hey GJ en de rest van de jongens, er zijn inderdaad veel lashelmen en best veel troep onder goedkopere. De goedkoopste klasse moet je niet kopen, het gaat wel over je ogen hé.
    Ik kan zeggen, ik las al 35 jaar, maar heb een tijdje terug een Artotic S7 gekocht ( bij optechnederland.nl, staat ook op marktplaats,) en doet het super. Doet niet onder voor de duurdere en zit vooral prettig, ook als je m lang op hebt. Ik heb Speedglas , Optrel, esab en nog verschillende andere gehad maar deze van 89 euro is net zo goed voor minder geld. Deze kan niet met een afzuiging worden geleverd, maar dat is ook meer voor het specialistische werk. Maar het blijft natuurlijk een peroonlijke keuze..wat mij betreft een aanrader.

  • #4221
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Ik heb al een paar jaar een Optech (van H.Buitelaar).Het ding doet het nog steeds prima, alleen worden mijn ogen minder. Zo boven de 45 jaar krijg je dat. Met name de lichtsterkte die ik nodig heb om goed te kunnen zien loopt op. Als ik buiten overdag las gaat het wel maar binnen moet er een sterke lamp op het werkstuk anders las ik wel eens net naast de naad. Ook heb ik een extra flap gemonteerd zodat er minder licht van boven in de kap schijnt op het glaasje.

Weergave van 8 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.