Mijn eerst smidsvuur te koop aangeboden.

Tags: 

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #14324
   Avatarluuk.derksen29
   Bijdrager

   Hallo,

   Ben al even lid van dit forum maar ik doe er veels te weinig mee en ik zit er amper op. Zonde eigenlijk, zie leuke onderwerpen voorbij komen.

   Zal mijzelf eerst even netjes voorstellen:

   Ik ben Luuk Derksen, 31 jaar jong, wonend in Noord Brabant. Heb mijzelf op mijn 27ste verjaardag een dagcursus cadeau gegeven, toen ik het aambeeld hoorde zingen, de hamer voelde terug veren, het materiaal verplaatst zien worden, de vlammen, de geur, de hitte, was ik direct geïnfecteerd met het virus.

   Toen de cursus afgelopen was mijzelf meteen ingeschreven voor een jaarcursus, een trein rails aambeeldje gemaakt en thuis in de woonkamer met plastine gesmeed, dit is een bepaald soort klei die niet uithard en zo kon ik toch ”smeden” en de juiste volgorde en stappen oefenen die ik weer in de cursus geleerd hard. Ik zag materiaal verplaats worden en zag wat de hamer deed op het aambeeld.
   Uiteindelijk een gasoven op propaan gebouwd en van de woonkamer naar de tuin verplaats.
   Hierna nog een jaar cusrsus gevolgd, toen een ”echt” aambeeld gekocht, een dubbelhoorn,(rond en vierkant) een 250 kilo engels aambeeld met historie, in de voeten zie je de littekens van gebruik, er werden denk ik beitels in getest of ze goed gehard waren. Ik geniet veel meer van smeden op kolen dan op gas dus er moest en zou een smidsvuur op kolen kolen kopen, en die kwam er.

   Doe dit hobbymatig langs mijn full time baan maar ik ben er veel mee bezig, wil mijzelf altijd uitdagen, de lat hoger en hoger leggen, beter worden in iedere hamer slag, altijd willen leren en glimlachen en genieten omdat dit mijn grootste passie is.

   Nu heb ik dus een nieuwe vuurpot gekocht, noem het vooruitgang, een upgrade, zelf een smidsvuur in elkaar gelast en mijn 1ste smidsvuur wil ik dus graag verkopen. Ik heb deze gisteren op Marktplaats gezet maar bedacht mij net pas dat er op dit forum ook wel een soort van marktplaat is.

   Ik zie het aller aller allerliefste dat hij naar een mede liefhebber gaat van deze prachtige ambacht, die er plezier van heeft, enthousiast is en net zoals ik, trots is wat er met je handen gemaakt kan worden. Ipv die handelaren met absurde prijzen die even snel winst willen maken. Dus heb ik je interesse gewekt en je warm gemaakt voor een smidsvuur.

   Hieronder de link naar marktplaats:

   https://www.marktplaats.nl/a/doe-het-zelf-en-verbouw/gereedschap-handgereedschap/m1459388580-smidse-smidsvuur-vuurpot.html?c=08c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

   Warme groet,
   Luuk

  • #14423
   Avatarluuk.derksen29
   Bijdrager

   Weet niet hoe ik mijn eerdere bericht kan verwijderen. Maar het smidsvuur is verkocht. Wel zo netjes even te vermelden

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.