Ook voorstellen

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #216
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Voorstellen

  • #900
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Hallo smeedgenoten (is dat een woord?)

   Ik ben sinds een half jaartje een hobby smid, en prober mezelf het een en ander bij te leren.Ik ben begonnen met de beginners cursus bij het Pieter Brueghel (bij Niek, idd. een fijne docent zoals hier elders ook word gezegd). helaas kon ik niet medoen dit jaar met de vervolg cursus op dinsdag avond, dus ben ik zelf aan de slag gegaan. Het virus heeft me wel te pakken!
   Ik heb een oventjeaangeschaft, en een klein ambeeld, en ben begonnen. Kolen kan ik ook aankomen in Tilburg.
   Het enige waar ik moeite mee heb is ijzer (best belangrijk ๐Ÿ˜‰ ). Zal daar in de vraagbaak maar een onderwerp over beginnen, wie weet is er in de omgeving Eindhoven nog wel wat te vinden…
   Fijn dat er nu ook een website in Nederland is over en voor smeden, ik keek wel regelmatig op AnvilFire.com, maar zeker met technische termen is het prettig om in het Nederlands te kunnen praten/schrijven.

   Succes in elk geval met de site,
   Stephane

  • #901
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   hallo Stephane, welkom

   Wat het ijzer betreft, zit er bij jou in de buurt geen schroothandel of oudijzerboer?
   want meestal valt daar nog vanalles te vinden en het is nog goedkoper als bestellen ook. Ik bestel het meeste ijzer bij Richard Janssen in asten, maar voor wat apartere stukken zoals heel dikke plaat of dik rondijzer ben ik toch meestal wel een keer in de twee weken op de schroothoop te vinden.
   Het enige nadeel is dat het stuk dat je wil hebben altijd net in het zicht licht maar wel bedolven onder vijf containers metaalafval ๐Ÿ™‚

   Groeten Dirk

  • #903
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Hoi Stephane

   Welkom hier ๐Ÿ™‚
   Moet ik me bij dat oventje een gasoventje voorstellen?

  • #904
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Dank je!

   Nee, is een kolen oven. Gekocht in Belgiรซ, en de krachtstroom aanjager omgebouwd naar een 220V aanjager, met dank aan mijn schoonvader…
   Ik zal eens gaan kijken bij de schroothandel hier,. of je daar als partikulier mag rond neuzen…

   Stephane

  • #905
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Ik moet wel zeggen dat ik het hier in de omgeving tegenwoordig een beetje tegen vind vallen hoe het staat met de toegankelijkheid van schroothopen. Die knakkers bewaken hun hoop of er goud ligt en gewoon lekker rondneuzen lijkt er niet meer bij te zijn.

   De twee autokerkhoven waar je wel bij mag (bladvering en springveren voor messen) die durven er onredelijke bedragen voor te vragen. Je moet dus een beetje geluk hebben met het vinden van een goede schroothoop.

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.