Op zoek naar afzuiger voor kolenvuur

Weergave van 3 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #11979
   Anoniem
   Inactief

   Hallo,

   Ik ben een hobby smid uit Rotterdam. Ik ga eindelijk naar een grotere ruimte en kan op kolen gaan smeden. Ik ben nog op zoek naar afzuiging. Ik zag de vraag al vaker voorbij komen op het forum. Ik ben dus op zoek naar een afzuiger/ventilator voor mijn rook. Heeft iemand op dit forum nog iets liggen? Het liefst 220 maar eventueel is 380 ook mogelijk.

   Alvast bedankt!

   Groeten,

   Matthias

  • #11980
   info32
   Deelnemer

   hallo ik heb een compleet groet smidsvuur staan met afzuiging schoorsteen ongeveer 80 jaar oud

   • #12151
    Anoniem
    Inactief

    Hoi,

    Een tijdje geleden had ik deze oproep. Tot op heden is het me nog niet gelukt om mijn afzuiging aan de praat te krijgen. Misschien ben ik wel geintereesserd in je smeedvuur info032, als er een goeie afzuiger bijzit. Kan je er wat meer over vertellen of heb je misschien een foto?

    Alvast bedankt.

  • #11984
   Anoniem
   Inactief

   Ha,

   Bedankt voor je berichtje. Op zich ben ik alleen op zoek naar de afzuiging, want de rest van het smeedvuur heb ik al.

   Groetjes,

   Matthias

  • #11999
   leanderdw
   Deelnemer

   Hey Matthias!

   Ik heb een bruikbare tip voor je denk ik! Heb namelijk zelf ook een gemotoriseerde afvoer gemaakt. Dit met -ahum- onderdelen uit een opgedoekte ‘plantjeskwekerij’ zeg maar, en dus met allemaal standaard onderdelen die gemakkelijk verkrijgbaar zijn en goedkoop.
   Inmiddels smeed ik al 2 jaar ermee.

   Deze fans blinken uit in het feit dat ze zeer stil moeten zijn maar toch veel lucht moeten kunnen verplaatsen. Ik heb dan ook een 5000kuub/hr, 1600W 220V motor erin, maar nu komt het: wél getuned! Hoe ik dit precies gedaan heb wil ik je graag vertellen, maar dat lukt me met typen niet. Indien interesse; stuur ff mailtje naar : leanderdewaard@gmail.com

   Groetjes,
   Leander

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.