Waar te starten met smeden

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 4 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #206
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Patrick wil starten met smeden.

  • #863
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Patrick, is het misschien slim om eens contact op te nemen met Mondra en ze het probleem voor te leggen? Ik liep namelijk tegen precies hetzelfde probleem aan. Op veel vlakken een ontzettend aantrekkelijke opleiding maar de gevraagde ervaring speelde mij ook parten. Nu zou je kunnen zeggen: ” volg dan die lasopleiding eerst”. En daar is natuurlijk wat voor te zeggen. Maar daar komt naast een boel extra tijd, ook nog eens een flinke tiep met geld bij kijken. Nu heb ik er best wat voor over maar er zit helaas toch een bodem in mijn portemonnee. Zelf heb ik een lascursus gedaan, maar laat dat nu net niet zijn wat zij zoeken….

   Laat ons maar weten wat het is geworden met de smidse. Zou natuurlijk fantastisch zijn als je er gebruik van mocht maken.

  • #868
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Helaas helaas! Ik ben gistermiddag even wezen kijken bij die smidse. Misschien dat het heel gaaf kan worden in de toekomst. Maar dat wordt echt iets voor de langere termijn. :/

   Ik ben gewoon maar gaan zoeken. Want ik wist alleen hoe het eruit ziet van een youtube-filmpje over Han. Maar god zei dank voor van die hele hechte buurten waar iedereen elkaar kent. Ik ben gelijk alle mensen tegen gekomen die ik moest hebben. Buren, kennisen en sleutelhouders. Dus ik heb ook een kijkje kunnen nemen in het pand. Een absoluut bouwval, maar zo gaaf!!

   De ligging is prachtig (maar niet practisch) en het pand ademd historie en een sfeer zoals je die alleen vind in werkplaatsen van ouwe vaklui die leven voor hun werk, en geen donder geven om hoe hun werkplaats eruit ziet. Ik ken het sfeertje precies van de oude fietsenmaker bij ons om de hoek, waar ik uren op het trapje in de werkplaats heb zitten kletsen en roken (zoals mijn vader voor mij) en soms een bijzonder stuk gereedschap (dat je bij geen enkele moderne fietsenmaker ooit ziet) of een bepaald onderdeel mocht halen uit de kelder. Waar natuurlijk geen licht was en je moest oppassen voor die derde tree onderaan de trap, want die ontbrak al 40 jaar :B:

   Helaas de inventaris had hij reeds voor zijn overlijden weggegeven en alleen de afzuiging was er nog…
   De sleutelhouder (goede vriend) kon mij ook gelijk vertellen wie de makelaar was en dat deze om de hoek zat. Dus ik ben maar gelijk gaan vragen hoe de vork in de steel zit. Jammer genoeg loopt er een onderzoek naar bodemverontreiniging (hij deed veel dingen met plaatwerk en zuurbaden) en tot dvt afgerond is, gebeurt er helemaal niks.

   Dit wordt misschien een project dat ik over een aantal jaar in samenwerking met de gemeente ga renoveren ofzo. Maar voorlopig blijf ik maar even opzoek naar een beetje normaal soort werkhok :=D

  • #873
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Als ik dat zo hoor dan zou ik die werkplaats nog een tijdje in de gaten houden. Klinkt mij in de oren als een lekker plekje (mits de boel niet te bevuild is natuurlijk).Wat ik op dat plaatje zie is in ieder geval toch wel heel karaktervol. Een heerlijk plekkie op het eerste gezicht.

   Maar goed, af wachten dus. Ik ben benieuwd wat je als alternatief gaat vinden. Succes met de zoektocht!

  • #915
   Opperhoofd
   Sleutelbeheerder

   Super!!! Gefeliciteerd man. Nou, de eerste stap is gemaakt. Wel goed dat je zo doorgezet hebt.

   Welke cursus is het? Ik bedoel, ze stonden toch als “vol” op hun agenda als ik me niet vergis? Als er nog plaatsen vrij zijn kan ik ze namelijk op de agenda erbij zetten.

   Oh, en heb je inmiddels al een smeed plekkie voor jezelf gevonden?

Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.