hansdieter.richter

Aangemaakte reacties

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • In antwoord op: Even voorstellen en enkele vragen #12948

  Hoi Paul, t’ is ca 1 1/2 uur rijden van jullie naar Montenaken/Gingelom. wij hebben aanstaande woensdag hier een feestdag in de Bels zelf ben ik na mijn vakantie net weer aan het werk. Dus jullie zijn (mocht het schikken) die dag de hele dag welkom. Bel anders ff op +32 470 826253.
  Groetjes, Hans

  In antwoord op: Even voorstellen en enkele vragen #12945

  Hoi Paul, waar zitten jullie? Hoe dan ook, altijd van harte welkom om bij mij een kijkje te komen nemen. By the way, wees voorzichtig met al die YT-filmpjes er zijn ook een hoop ‘cowboys’ daarbuiten en niet alle is even veilig. Laat maar weten. Ondanks dat ik al 30 jaar bezig ben als metaalbewerker/smid heb ik met name wat betreft de bouw van mijn propaangas smisse en de branders veel inspiratie gehaald uit het IFI-forum (iforgeiron) het amerikaanse pendant van ‘smeden totaal’. Ben hier vrij actief op met de smisse en mijn bronsgieterij.
  Groetjes, Hans

  In antwoord op: smederij gevraagd #12270

  Gingelom, Vlaams Limburg is ook niet echt naast de deur, maar ook hier ben je welkom.
  Groetjes, en iedereen nog de beste wensen, Hans

  In antwoord op: Even voorstellen…….. #12269

  John, heb een mail aan je prikkebeen e-mail adres gestuurd geruime tijd geleden maar tot nu toe nog geen antwoord mogen ontvangen. Misschien wel in de spam-box beland. Laat maar weten.
  Groeten, Hans

  In antwoord op: Even voorstellen…….. #12218

  John, zie je graag in Borlo, tot dan

  In antwoord op: Even voorstellen…….. #12214

  Mannen, bedankt voor de welkom. John zou graag ff contact met je willen hebben en zal je benaderen via de vermelde website. Ben er al geweest en vind met name het aanstaande event in Borlo heel interessant dit is voor mij ‘ naast de deur’
  Groetjes, en graag tot ziens of horens. Hans

  In antwoord op: weet iemand iets over dit model veldsmidse #12188

  Hoi Rob,
  Zal uiteraard wel (even) lukken om in de smidse materiaal te verwarmen. Echter een conventionele smidskuip is voorzien met een lucht-pal voor de luchttoevoer (heb je opgelost met je injector) en een as-klep gezien er tijdens het stoken altijd ook as en slak aanvalt. Hoe raak je die in jouw smidse kwijt?
  Tevens bereik je tijdens het stoken op smeedkoks in het ongunstigste geval temperaturen die de relatief dunne wand van je smidse aan kunnen tasten (zie bijlage gietijzeren crucible/smeltkroes Hansje aan 1300°C)
  Gezien het behoud van die prachtig mooie oorlogse veldsmidse je gelegen zou moeten zijn, adviseer ik toch gauw een overstap naar een andere (zware gietijzeren remtrommel) of het uitkleden van de kuip met chamotte mortel + gietijzeren rooster voor het venturi-brander gedeelte.
  Groetjes, Hans

  Bijlagen:
  Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
  In antwoord op: weet iemand iets over dit model veldsmidse #12181

  Hoi Jeroen, DJ heeft gelijk en het is idd een venturi brander die eronder zit. met een klein beetje moeite heb je de smidse zo weer aan de praat.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)